15 Tips WordPress Website Beveiligen Tegen Hackers

Hoe beveilig ik mijn WordPress website op de juiste manier?

Hoe heb jij jouw WordPress website beveiligd? Op dit moment is 27% van alle website op het internet gemaakt met WordPress en daarmee het meest gebruikte Content Management System.

Aangezien WordPress ¼ marktaandeel bezit is het een zéér lucratief platform voor hackers.

Als je website eenmaal is gehackt kan dit hele vervelende gevolgen voor je hebben. De kans bestaat dat je website offline wordt gehaald door je webhost en is dan niet meer te bereiken. Óf verdwijnt uit de zoekresultaten van Google. Hoeveel potentiële klanten loop je hiermee mis? Wat is de uiteindelijke financiële schade?

Zeer waarschijnlijk moet er een expert aan te pas komen. Die zal onderzoek moeten doen, waarom en hoe de website is gehackt. De kans is groot dat de website schoongemaakt moet worden of er moet een nieuwe installatie plaats vinden. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee, is mijn ervaring. De kosten kunnen variëren van €250 – €500.

30 minuten investering

Waarom geen 30 minuten investering om even goed naar de beveiliging te kijken van je WordPress website? Oftewel, voorkom gewoon dat buitenstaanders toegang krijgen tot je WordPress website.

Met mijn 15 tips om je WordPress website te beveiligen ben je goed beschermd tegen aanvallen van buitenaf en is de kans zeer klein dat je gehackt wordt.

Continue Reading

Hoe maak ik een WordPress website complete uitleg

WordPress website installeren vanaf je webhosting account & Directadmin

Hoe maak ik een WordPress website? Dat is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen over WordPress. In dit artikel laat ik je in 8 simpele stappen zien hoe je een WordPress website maakt.

Aangezien we gaan werken met de zelf gehoste versie van WordPress heb je bandbreedte en  opslagcapaciteit nodig. We noemen dit hosting. Ik houd zelf graag van snelheid, veiligheid én gemak. Voor een goede opstart kun je heel simpel, binnen een paar stappen een domeinnaam en WordPress hosting account bestellen. Je hebt al een eigen omgeving voor slechts € 0,45 per maand.

Kijk eens bij Vimexx óf Versio. Beiden zijn écht goed als je wilt starten met het maken en beheren van een WordPress website.

Beiden beschikken ze over het gemak van een 1-click installatie van WordPress.

Continue Reading

Zoekmachinevriendelijke URL met pretty permalinks

Zoekmachinevriendelijke Pretty Permalinks maken voor WordPress

pretty permalinks maken in WordPressElke webpagina heeft zijn eigen unieke URL, oftewel Uniform Resource Locator. Dat is de hyperlink die je naar de betreffende pagina, PDF, video of wat dan ook leidt. In WordPress zijn de links standaard als volgt: https://www.wordpressarena.nl/?p=123. Dit is niet goed voor de zoekmachines en maakt uw website minder goed vindbaar.

Ook voor bezoekers van uw website is deze structuur, een variabele met een oplopende nummering, niet zo handig. Ik ben niet zo goed in het onthouden van nummers en vind dit makkelijker: https://www.wordpressarena.nl/wordpress-basis/ .
Wordpress biedt de mogelijkheid om van deze “genummerde URL’s”, mooi links te maken, zogeheten Pretty Permalinks.

Kies in uw Dashboard voor Instellingen >> Permalinks. U komt in het volgende scherm:

pretty permalink WordPress

Hierboven kunt u dus kiezen hoe de URL voor de betreffende berichten en pagina’s eruit moeten komen zien. Voor een Blog of nieuwssite met dagelijkse nieuwe berichten kan Jaar, maand, dag en naam een goede optie zijn.

Een eigen Pretty Permalink Structuur Creëren

Voor de doorsnee website gebruik ik altijd een aangepaste URL structuur. Hieronder een aantal opties.

%year% Jaar van het bericht in 4 cijfers, voorbeeld: 2013
%monthnum% Maand van het jaar, voorbeeld: 05
%day% Dag van de maand, voorbeeld: 28
%hour% Uur van de dag, voorbeeld: 15
%minute% Minuut van het uur, voorbeeld: 43
%second% Seconde van de minuut, voorbeeld: 46
%post_id% Een uniek id voor het bericht, voorbeeld: 423
%postname% De naam van het bericht, voorbeeld: Zoekmachinevriendelijke URL met pretty permalinks wordt zoekmachinevriendelijke-url-met pretty-permalinks.
%category% De naam van de Categorie, voorbeeld: WordPress-basis.
%author% De naam van de Auteur, voorbeeld: Appie Hein wordt appie-hein.

Probeer eens een combinatie…. Zelf gebruik ik vrijwel altijd: %category%/%postname%
https://www.wordpressarena.nl/wordpress-basis/wat-is-wordpress/ https://www.wordpressarena.nl/categorie/bericht/

aangepaste permalink

NB: Let er bij het creëren van je eigen pretty permalinks op dat de URL uniek eindigt! Als de permalink eindigt met %postname%, dan zit je goed.

Continue Reading

WordPress Theme installeren

Een WordPress Theme uploaden en installeren

Wordpress theme uploadenWordPress wordt standaard kant en klaar geïnstalleerd met het “Twenty Twelve Theme”. Dit is het nieuwste theme anno maart 2013. Tevens zitten de “Twenty Eleven”, en “Twenty Ten” ook nog in de Zip file van WordPress. Dit zijn prima Themes om WordPress eens te ontdekken en om wat met het CMS/ Admin gedeelte te spelen en gewend te raken met WordPress. Aangezien WordPress zéér gebruiksvriendelijk is hoeft dat dan ook niet lang te duren.

Voeg een WordPress Theme toe aan je website

Voor de avonturiers onder ons heb ik omschreven hoe je een WordPress Theme upload en activeert in het Admin gedeelte.

WordPress Theme installeren? Log in op je WordPress Dashboard;

Ga in het linker menu naar Weergave >> Thema’s;

Wordpress theme

U ziet nu een overzicht van al uw Thema’s. Geheel bovenaan vind u het actieve thema. Onder ziet u thema’s die u heeft geïnstalleerd maar niet actief zijn;

Wordpress theme

Om een nieuw Theme te installeren klikt u op “Theme Installeren” bovenaan.
U komt in de volgende pagina:

Wordpress thema uitzoeken

Zoek hier een gratis basis WordPress Theme uit en installeer deze direct of bekijk deze eerst even voordat je het Thema installeert!

Dit zijn basis WordPress Thema’s met weinig functies. Voor omgerekend ca €30 kun je hier een professionele website downloaden!

Wordpress Theme installeren

Wat vond je ervan? Gemakkelijk? Laat een reactie achter!

 

Continue Reading

Database aanmaken voor een WordPress website

WordPress database aanmaken

Voor het functioneren van je WordPress website heb je een database nodig. Hierin worden alle gegevens van je website opgeslagen zoals berichten, pagina’s verschillende soorten Media zoals PDF’s en afbeeldingen e.d. WordPress werkt dus niet zonder een database. Ik heb voor u een gemakkelijke beschrijving gemaakt hoe u een database aan kunt maken. U kunt als volgt een WordPress database aanmaken:

1. Log in op uw Directadmin Account. Deze gegevens heeft u gekregen van uw hostingbedrijf.
Vaak is dit www.jouwdomein.nl:2222. Maar dit staat in de mail.

database aanmaken wordpress

U komt in de overzichtspagina van Directadmin. Klik op Mysql Management.

 WordPress database aanmaken

Klik op “create new database”.
U komt terecht in het volgende scherm:

Database aanmaken voor WordPress

Nadat u op “Create” heeft gedrukt ziet u het volgende:

Wordpress database aanmaken

U heeft deze gegevens nodig om uw WordPress website te installeren op een gemakkelijke manier.

database gegevens invoeren WordPress

Of op de gevorderde manier in wp-config.php.

wpconfig bewerken

Veel succes!

Continue Reading

WordPress pagina aanmaken

WordPress pagina’s aanmaken

WordPress bestaat onder andere uit Berichten en Pagina’s. Vaak werkt men met Berichten voor een Blog en voor een normale website maken we pagina’s aan. Het kan natuurlijk ook gecombineerd worden.

Om pagina’s te beheren ga je via het Dashboard van je WordPress admin gedeelte naar Pagina’s. Klik in uw “Dashboard” in het linkermenu op het item “Pagina’s”.

Wordpress pagina toevoegen

Pagina’s

Hier zie je een overzicht van je pagina’s. Of je ziet niets als je nog geen pagina hebt aangemaakt.

Een nieuwe pagina toevoegen

Klik op “Nieuwe pagina” in het linkermenu of “Nieuwe pagina” bovenaan.
U komt nu in volgend venster terecht:

Nieuwe WordPress pagina toevoegen

Helemaal bovenaan geeft u de titel in. Met deze titel wordt deze pagina ook weergegeven in Weergave >> Menu’s. In de Tekst editor geeft u de inhoud van uw pagina in.

Pagina attributen
In pagina attributen dient u aan te geven onder welke hoofdpagina een subpagina dient te vallen.

Hoofd
Onder hoofd kunt u kiezen voor een hoofdpagina. Indien u een subpagina onder één van de hoofdpagina’s wenst aan te maken, moet u deze pagina dus onder een hoofdpagina plaatsen.

Sjabloon
Sommige WordPress Thema’s werken met verschillende sjablonen van webpagina’s. Hier kun je dus het betreffende sjabloon kiezen.

WordPress pagina Publiceren
U kunt uw aangemaakte pagina opslaan als concept om in een later stadium verder te bewerken. Of u kiest voor “Wachtend op review” en wilt graag dat de beheerder de pagina goedkeurt voordat deze gepubliceerd wordt, mocht u met een beheerder werken.
Eventueel kunt u onder zichtbaarheid de pagina van een wachtwoord voorzien. Kiest u voor “Privé” dan is de pagina alleen zichtbaar voor de Administrators, Beheerders en Redacteuren die ingelogd zijn.

U kunt overigens alle pagina’s wissen door deze naar de prullenbak te verplaatsen. Hier blijven ze staan tot u deze definitief wist.

Om uw aangemaakte pagina te publiceren drukt u op de knop “Publiceren”.

Continue Reading